Het kredietkaart probleem van Studio 100

Maarten Stevens
Maarten Stevens

Studio 100, het media- en entertainment bedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst, heeft een probleem met het hanteren van kredietkaarten door haar personeel. Studio 100 stelt persoonlijke kredietkaarten ter beschikking als financiële incentive aan haar kaderleden. Maar twee maand terug werd een vrouwelijke accountant op staande voet ontslagen wegens misbruik van haar kredietkaart. De vrouw was accountant bij Witebox, het vehikel dat Studio 100 opzette in het kader van de fiscale tax shelter voor de filmindustrie. “In het belang van het lopende onderzoek geven we geen extra commentaar.” zo klinkt de korte reactie van het bedrijf.



Het nieuws komt in de nasleep van het dossier van Maarten Stevens, de accountant die 12 jaar lang allerlei topfuncties bekleedde bij Studio 100 maar die er van wordt verdacht om en bij 4 miljoen euro van het bedrijf te hebben verduisterd. Zijn laatste titel luidde “Director Content Distribution”. Hij was daarbij verantwoordelijk voor alle distributie van Studio 100 producten via omroepen en digitale platforms maar ook via de eigen kanalen Njam TV, Studio 100 TV en het digitale Wanagogo.

Ondertussen werd bekend dat ook een tweede verdachte in de zaak is aangehouden. Het zou gaan om de man die de fake vennootschap(pen) had opgezet langs waar Maarten Stevens de betalingen van de valse facturen zou hebben afgeleid.