Kristof Serlet nieuwe voorzitter Optima Global Estate

optima_25Het is de buitenwacht wat ontsnapt maar de noodlijdende vastgoedgroep Optima Globale Estate heeft een nieuwe voorzitter. Het gaat om Kristof Serlet, directeur en soms ook woordvoerder van de vastgoedgroep in betere tijden. Maar Serlet is meer dan dat. Via zijn eigen bvba controleerde hij 10 procent van de coöperatieve vennootschap Ceres die op haar beurt 1,82 % bezat van Optima Group en 1,82 % van Global Investments. Ceres verenigde een aantal verkopers van Optima. De vennootschap ging eind juni van dit jaar, na het faillissement van de Optima Bank, vrijwillig in vereffening. De benoeming van Serlet tot voorzitter dateert van eind oktober dit jaar en werd pas nu gepubliceerd in het Staatsblad.



Samen met Serlet werd ook Gorik Vandersanden benoemd tot bestuurder van Optima Globale Estate. Vandersanden is eveneens een bekende van Optima topman Jeroen Piqueur. Deze laatste werd samen met zijn zoon Ruben bevestigd als gedelegeerd bestuurder van de vastgoedgroep.

De curatoren van de failliete Optima Bank vorderen ondertussen een totaalbedrag van 18 miljoen euro van Optima Global Estate. Jeroen Piqueur en zijn zoon willen onder de naam Your Estate Solution de verkoop van vastgoed voortzetten, maar moeten de schuldeisers daarvan overtuigen. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. Het bedrijf heeft nog tot 21 december bescherming tegen haar schuldeisers. De laatst neergelegde balans van Optima Globale Estate toont een verlies van 26 miljoen euro.