Limburgse familie Claeys zet dividendpolitiek verder

Kinepolis; 3D ©Emy Elleboog  CREDIT: Imagedesk / Emy ElleboogDe Limburgse familie Claeys keert zichzelf over 2014 een bruto dividend uit van 8 miljoen euro. Daarmee wordt de strategie verdergezet van hoge dividenden. De familie Claeys was tot 2006 een vaste familiale aandeelhouder van de beursgenoteerde bioscoopgroep Kinepolis. In 2006 verzilverde de familie Claeys haar participatie in de bioscoopgroep. De familie Bert bleef daarna over als enige familiale referentie aandeelhouder van Kinepolis.



In 2006 boekte de familie Claeys een financiële opbrengst van 50,9 miljoen euro. Sedertdien werd via dividenden gecumuleerd 38,1 miljoen euro uitgekeerd aan de familie. Het gaat daarbij om bruto dividenden waarop nog roerende voorheffing is verschuldigd. 2013 was voorlopig een recordjaar met een bruto dividend van 9,7 miljoen euro.

De familie Claeys bestaat uit de kinderen van Marie-Rose Vereecke en Frederic Claeys. Het is Rose Claeys die mee aan de basis ligt van Kinepolis. Ze zette die constructie op met haar schoonbroer Albert Bert. Die was gehuwd met haar zus Marie-Suzanne Vereecke. Florent Gijbels, gehuwd met Reinhilde Claeys en schoonzoon van Rose Claeys, was tot 2006 ook betrokken in het management van Kinepolis.