Ludwig Criel wordt voorzitter van Medialaan

Ludwig Criel volgt Rik De Nolf op als voorzitter van Medialaan, de holding boven de commerciële radio- en tv groep met onder meer VTM en Q Music. De benoeming volgt op het feit dat Christian Van Thillo de familie De Nolf heeft uitgekocht uit Medialaan en nu 100 % van de holding controleert. Ludwig Criel is dan ook een vertrouwensfiguur uit het netwerk van Van Thillo. Criel bekleedt een 20-tal bestuurdersmandaten. Het belangrijkste daarvan is wellicht het voorzitterschap van Bank Degroof, de vermogensbank waar alle grote Belgische dossiers ofwel passeren ofwel besproken worden. Een analyse van Ludwig Criel legt ook een stuk bloot van het Van Thillo netwerk.



Criel is decennia lang eerst bestuurder en later voorzitter van de Persgroep van Christian Van Thillo. Maar operationeel is hij nauwer verbonden met de familie Saverys waar hij de financiële rechterhand is van Marc Saverys. Hij is dan ook bestuurder in de meeste havengebonden Saverys-vennootschappen. Van de rederij CMB is hij voorzitter. Binnen de Persgroep connecteert hij dan weer met Eric Verbeeck, discreet maar machtig Antwerps vastgoedinvesteerder. Criel is ook bestuurder van Morfeus, de nieuwe ééngemaakte reclameregie van Van Thillo die moet aansluiten bij de redactionele fusie die vorm moet krijgen in de nieuwe Antwerpse hoofdzetel van de Persgroep.

Ludwig Criel is gehuwd met Yasmine Janssen, dochter van wijlen farma industrieel dr. Paul Janssen. Hij is een fervent paarden- en jumping liefhebber die een eigen stoeterij nabij Mechelen beheert. Criel is 65 en geboren in Sleidinge als zoon van een leraar.