Management 3D gaat privé

3D PI3D is het investeringsfonds van de families Donck en Desimpel. 3D zoekt investeringen in niet-genoteerde ondernemingen en in vastgoedprojecten. Samen met haar drie topmanagers heeft 3D nu de NV 3D PI opgericht. PI staat daarbij niet voor het oneindige wiskundige getal maar wel voor het meer aardse “Private Investeringen”. De nieuwe vennootschap krijgt een kapitaal mee van 15,1 miljoen euro waarvan 4,6 miljoen volgestort. Bij 3D wenst men geen verdere toelichting te geven bij de oprichting van de nieuwe vennootschap.De drie 3D managers die in de constructie stappen zijn Hans Swinnen, Peter Van de Weyer en Pascale Carron. Hans Swinnen was tot 2007 CEO Van de toerismegroep Thomas Cook Belgium en in die functie werd hij in 2005 ook verkozen tot marketeer van het jaar. Peter Van de Weyer startte zijn carrière bij de vroegere Kredietbank-dochter Investco en deed ook ervaring op bij het Nederlandse consultingbureau Horringa & de Koning dat later werd opgeslorpt in het netwerk van Boston Consulting Group. Pascale Carron deed ervaring op bij de bank BBL en bij HRM specialist Mercuri Urval.

Swinnen en Van de Weyer brengen elk 21.250 euro kapitaal aan, Carron 7.500. 3D brengt evenveel in, 50.000 euro, samen goed voor de verdeling van 400 B-aandelen. 3D brengt daarnaast nog 4,5 miljoen euro in, goed voor 60.000 A-aandelen.

De drie managers worden ook bestuurder van 3D PI, samen met Frank en Ann Donck, Samuel Desimpel, 3D voorzitter Rudy Broeckaert en Philippe Naert. En laatste opmerkelijke bestuurder van 3D PI is Luc Vandenbulcke, algemeen directeur van GeoSea, de snelgroeiende offshore-dochter van de baggergroep DEME.