Management koopt familie Van Gool uit bij Noordvlees

Afgevaardigd bestuurder Dirk Nelen en Peter Willemen hebben in een 50/50 verhouding de aandelen overgenomen van de familiale slachterij Noordvlees Van Gool uit Kalmthout. Er blijft wel nog een kleine familiale band. Peter Willemen is getrouwd met Linda Van Gool. Momenteel worden de laatste procedures afgewerkt. De overname moet dit jaar zijn afgerond. De familie Van Gool zag geen rol voor zichzelf weggelegd in de consoliderende varkensindustrie. Dirk Nelen ziet dat wel. Hij werkt momenteel aan een overnamedossier dat hij eveneens dit jaar positief hoopt af te ronden.Dirk Nelen

“De management buy out is het eindresultaat van een proces dat al enige tijd loopt.” zo zegt Dirk Nelen in gesprek met onze redactie. “De buy out was een oplossing om de continuïteit van het familiale slachthuis te onderbouwen, tot tevredenheid van zowel de klanten, de werknemers als de banken.” aldus Nelen. Over de buy out hangt een geheimhoudingsclausule. Details over omvang of financiering worden niet vrijgegeven.

Voor Noordvlees is 2017 in elk geval een belangrijk jaar. In Oevel, deelgemeente van Geel, opende in februari dit jaar het bedrijf “Sus Campiniae” wat zoveel betekent als “Kempens varken” in het Latijn. De nieuwe slachterij is een joint venture tussen Noordvlees en de West-Vlaamse groep van Patrick Vanden Avenne. Het nieuwe slachthuis draait nu al op een bezetting van meer dan 70 % en moet dit jaar rendabel zijn. Dirk Nelen is tevreden met die structuur. De buy out houdt geen verdere toenadering in met de familie Vanden Avenne.

Noordvlees stelt nu 350 mensen te werk en staat voor een slachtcapaciteit van 3,5 miljoen varkens in Kalmthout en Oevel. In Lochristi beschikt de groep over BGMC, een specialist in de verwerking van het zogenaamde ‘vijfde kwartier’: organen, koppen, poten en andere restproducten van de slacht. Over 2015 bedroeg de groepsomzet 220 miljoen euro.