Marc Coucke gaat golfen (in Durbuy)

Marc Coucke voert verregaande gesprekken omtrent de overname van de golfterreinen van Five Nations in Havelange en Barvaux in Durbuy. In dat laatste dorp investeert Coucke om en bij 100 miljoen euro in nieuwe toeristische infrastructuur. Beide complexen zijn momenteel eigendom van de Nederlandse miljonair Eric Wilborts. Die incasseerde dit jaar 86 miljoen euro wanneer zijn fitnessketens HealthCity en BasicFit naar de beurs trokken. Op beide golfsites bouwde Wilborts ondertussen een hotelcomplex uit met in totaal 35 kamers. De twee sites liggen op 15 kilometer van elkaar. Coucke zou ze uitbouwen tot één complex.



Five Nations in Havelange gaat door als het meer luxe golfterrein. Een dagje golf kost er 96 euro en 146 euro in het weekend. Het golfterrein kan alvast genieten van de vele heuvels in de Ardennen die geïntegreerd zijn in het parcours. Barvaux krijgt het label ‘meer toegankelijk’ mee. In Durbuy is Coucke samen met Bart Maertens eigenaar van de groep La Petite Merveille, een leisure complex met diverse campings en restaurants. In het dorp zelf kocht Coucke het hotel Jean de Bohême en het restaurant Le Sanglier des Ardennes over van de familie Cardinael. Hij bezit ook de suikerwinkel Bonbon chic. Daarnaast kocht hij het domein van Hotemme, goed voor 178 hectare bos.

Over de aankoop van de twee golfterreinen geeft Coucke geen commentaar zolang er niets getekend is. Of toch bijna geen commentaar. Wanneer de twitter account Belgian Golfer tweet: “I read today in the news that Belgian billionaire and part time comedian Marc Coucke is looking at the option to buy golfcourses Durbuy and Five Nations. The last one is a Gary Player design. This is great news !” kan hij niet anders dan reageren: “Part time comedian? Helaba, trek ik zo op marcske van #fcdk ?”