Mark Vanmoerkerke grijpt de macht bij beursgenoteerd vastgoedfonds QRF

De Oostendse vastgoedinvesteerder Mark Vanmoerkerke brengt zijn verborgen schatten boven. Die schat bestaat uit 9 commerciële vastgoedpanden in Antwerpen en Gent. Vanmoerkerke brengt de panden onder bij het beursgenoteerde vastgoedfonds QRF. In ruil krijgt hij bijna 20 % nieuwe aandelen van QRF. Samen met zijn huidige participatie van 9 % in QRF wordt hij met 28 % de belangrijkste aandeelhouder. Meteen neemt hij ook de macht over het management van het vastgoedfonds. De participatie van Vanmoerkerke in QRF weegt nu 32 miljoen euro. De 66-jarige Mark Vanmoerkerke is ook een fervent kunstinvesteerder. Hij is nu vooral bekend als exploitant van het iconische Thermae Palace hotel in Oostende.



Vier van de negen panden bevinden zich in Antwerpen, meer bepaald op de Meirbrug-Schoenmarkt, op het einde van de Meir. Dit project is nog in ontwikkeling en wordt in mei volgend jaar opgeleverd. Twee van de vier panden zijn nu al verhuurd en wel aan Casa, TUI en Bijorca Juweliers. De vijf andere panden situeren zich in Oostende, in de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat. Vier van de vijf zijn verhuurd aan Boulangerie Paul, America Today, Foot Locker en LensOnline. De negen panden staan samen voor een jaarlijks huurinkomen van 1,178 miljoen euro.

Bij de operatie wordt het QRF-aandeel gewaardeerd op 16 euro, 23 % hoger dan de slotkoers van 13 euro. De operatie moet worden goedgekeurd op 18 december.