Marnix Galle maakt zich klaar voor de grote sprong

20140925 Brussel, Belgie Marnix Galle, ceo van Allfin en de nieuwe hoofdaandeelhouder bij Immobel. CREDIT: Imagedesk / Dieter Telemans
Marnix Galle

Vastgoedondernemer Marnix Galle werkt aan een fusie van zijn vennootschap Allfin met het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Immobel. Galle controleert op dit moment net geen 30 procent van het beursgenoteerde Immobel. Die drempel van 30 procent is belangrijk. Wanneer die wordt overschreden is een openbaar aankoopbod van de resterende aandelen bijna niet te vermijden. Galle wil liever fusioneren dan overnemen. De aandeelhouders van Immobel vrezen dat ze bekaaid uit een fusie operatie zullen komen en zien liever cash geld op tafel.De mogelijke fusie kwam het eerst ter sprake in de krant La Libre Belgique. Immobel reageerde op het mogelijke nieuws met een persbericht. “Als gevolg van de publicatie van een persartikel betreffende een eventueel samengaan van Allfin en Immobel, wenst Immobel volgende verklaring af te leggen: Beide ondernemingen werken momenteel aan de evaluatie van beide entiteiten. De reflecties over een mogelijk samengaan zijn lopende en ver van een concreet resultaat.  Immobel kan in dit stadium geen bijkomende informatie verstrekken in verband met deze reflecties. Immobel zal een nader persbericht verspreiden zodra er meer geschikte en concrete informatie beschikbaar zal zijn.”

Zowel Immobel als Allfin zijn actief op de markt van kantoren en residentieel vastgoed in België, Luxemburg en Polen. Allfin liet die Oost-Europese markt echter achter zich en concentreert zich nu volledig op België en Luxemburg. Galle kon het pakket van 29 procent Immobel-aandelen overnemen van de overleden investeerder Ronny Bruckner. Hij ging daarvoor een bankkrediet aan bij BNP Paribas. Galle, gehuwd met VBO-voorzitter en onderneemster Michèle Sioen, profileerde zich daarmee meteen in de salons van de Brusselse haute finance. De dochter van Ronny Bruckner, Davina Bruckner, werd ondertussen bestuurder van het Belgische investeringsvehikel Eastbridge Belgium. De familie Bruckner, oorspronkelijk van Brussel afkomstig, resideert in Monaco. Davina Bruckner is onder meer ook bestuurder in de verzekeringsgroep Ageas waarvan 1 procent wordt gecontroleerd door Eastbridge.