Marnix Galle zet zijn Brusselse luxe penthouse te koop

Uitzicht over Tour & Taxis links, het nieuwe Citroën-Pompidou museum rechts. 465 m² groot, een terras van 150 m². De exclusieve duplex penthouse van Marnix Galle aan het Brusselse kanaal nabij Sainctelette heeft heel wat te bieden. Vraagprijs: om en bij 2 miljoen euro. Marnix Galle is de sterke man van de bouwpromotor Immobel. Hij is gehuwd met Michèle Sioen van het gelijknamige beursgenoteerde textielbedrijf. De verkoop van de penthouse volgt op het nieuws dat het echtpaar Galle-Sioen de nieuwe huurders worden van het kasteel Stuyvenberg in Laken. Dat kasteel is eigendom van de Koninklijke Schenking. De beslissing het te verhuren aan het echtpaar Galle-Sioen kwam als een verrassing.



Volgens de krant L’Echo probeerde Galle eerst zijn Brusselse pied-à-terre discreet zelf te verkopen. Wanneer dat niet vlot liep, deed hij beroep op het huis Sotheby’s. Zijn penthouse in Brussel beschikt over een living van 200 m², met open haard. 4 slaapkamers met badkamer en een aparte kleine studio. Het geheel is van de hand van het architectenbureau  Jaspers-Eyers. Het aanbod omvat verder twee kelders, twee parkeerplaatsen, elk goed voor 30.000 euro en drie garageboxen van elk 35.000 euro. Nog en detail, de gemeenschappelijke kosten voor de penthouse bedragen 800 euro per maand.

Marnix Galle resideert officieel in Knokke. Hij investeerde privé ook in een groot domein in de Spaanse provincie Cadiz waar hij in botsing kwam met de plaatselijke ecologisten.