Matexi is 371 miljoen euro waard

Matexi_Bourgeois
Vorig jaar was minister-president Geert Bourgeois op bezoek bij Matexi. Naast hem Gaëtan Hannecart.

De groep Matexi, de grootste ontwikkelaar van residentieel vastgoed in ons land, krijgt een waardering mee van 371 miljoen euro. 309 miljoen daarvan komt op conto van de bouwgroep Matexi, 62 miljoen is afkomstig van Matexi Re, de investeringsvennootschap van de groep uit Waregem. Een en ander blijkt uit de herschikking van de aandelen binnen de familie Vande Vyvere die Matexi controleert. Bénédicte en Bruno Vande Vyvere, nu respectievelijk goed voor 40 en 25 procent van Matexi, kopen daarbij hun oom Philippe uit. Die ontvangt 123 miljoen euro voor 33 procent van de groep.



Bénédicte en Bruno Vande Vyvere hebben hun aandelen Matexi en Matexi Re ingebracht in de holding Abacus Invest. Bedoeling is dat nu ook de aandelen van Philippe Vande Vyvere daarbij komen. Bénédicte en Bruno Vande Vyvere zullen dan 98 procent van de groep controleren. 2 procent van de aandelen zit in de holding Ankor Invest die open staat voor de kaderleden.

Philippe Vande Vyvere was niet langer actief binnen Matexi. De groep wordt nu geleid door Gaëtan Hannecart, de echtgenoot van Bénédicte Vande Vyvere. In 2015 verkocht Matexi 1.323 woningen en appartementen. Recent maakte de groep één van haar grootste operaties ooit bekend, de verkoop van een woontoren met 193 appartementen in de Poolse hoofdstad Warschau.