Medialaan: meer winst, lager dividend

FamilieMedialaan, het tv- en radiobedrijf in gelijke handen van Christian Van Thillo en de familie De Nolf, ziet haar netto winst over 2015 groeien van 24 naar 28 miljoen euro. Toch moeten de aandeelhouders tevreden zijn met een lager dividend: 30 miljoen tegenover 40 miljoen in 2014. Stievie, de internet applicatie voor uitgesteld kijken in concurrentie met Telenet, blijkt een probleemkindje met een verlies van 4 miljoen euro.



Medialaan overkoepelt onder meer de commerciële omroepen VTM, 2BE en Vitaya, aangevuld met de radiostations Q en Joe FM. De omzet van Medialaan stijgt van 307 naar 313 miljoen euro. De bedrijfswinst stijgt van 41 naar 43 miljoen euro. 2016 wordt alvast een belangrijk jaar voor het bedrijf waarin het overgenomen telecombedrijf Mobile Vikings wordt gefuseerd met Jim Mobile. Op die manier consolideert Medialaan een belangrijke jonge doelgroep.

Eerder liet topman Christian Van Thillo zich nog positief uit over Stievie. “Stievie is een internet platform dat toelaat al onze kanalen te bekijken, uitgesteld of direct, op een verbonden televisie, PC, tablet of smartphone. Voeg daarbij VTM.be en één miljoen mensen hebben zich daar al geregistreerd. In termen van big data is dat een enorm instrument voor onze adverteerders.” zo zei hij in een interview. Maar daar staat dus wel een stevige prijs tegenover.