Megaproductie Studio 100 gaat naar Puurs

Studio 100, het mediabedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon, heeft een nieuwe locatie gevonden voor de megaproductie 40-45. Het gaat om een terrein vlak aan de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. Tot in maart van dit jaar was het gebouw nog in gebruik als magazijn van de kledingketen H&M. De volledige site beslaat in totaal meer dan 40.000 m² en is in handen van de groep Montea van de familie De Pauw. Eerder poogde Studio 100 een gelijkaardige operatie met een magazijn van Katoennatie van Fernand Huts in de Antwerpse haven. Maar die zoektocht naar synergie werd gestuit door een administratieve weigering voor een vergunning. In Puurs betaalt Studio 100 vanaf maart 2018 jaarlijks 700.000 euro huur voor het gebouw.



Studio 100 zal de site van Montea de komende maanden volledig omvormen tot een toegankelijk en modern theater. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie neergepoot die op maat gemaakt wordt voor 40-45. Het artistieke concept, inclusief rijdende tribunes, blijft volledig behouden. Het magazijn van het gebouw zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte. De kantoorzone zal worden ingericht als artistieke en productieruimte. Daarnaast is er ook voldoende parking voorzien.

Gert Verhulst: “Met deze locatie in Puurs hebben we de perfecte site gevonden voor de spektakel-musical 40-45. Ik ben bijzonder blij dat reeds 35.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven door al een kaartje te kopen. Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen kunnen we weer een versnelling hoger schakelen in het productieproces. Ik kijk enorm uit naar 7 oktober 2018, wanneer we hier de rode loper zullen uitrollen voor de première.”