Michel Van den Brande is terecht

De 54-jarige bedrijfsleider Michel Van den Brande heeft zich vanavond spontaan gemeld bij de politie van Blankenberge. De eigenaar van de stellingbouwer Kontrimo was woensdagavond opgegeven als vermist. Blijkbaar verbleef Van den Brande enkele dagen in Nederland. Dat meldt het Brugse parket in een korte mededeling.



Van den Brande werd gezien door een Belgisch echtpaar dat op reis is in Nederland. Blijkbaar was hij toen al op de terugweg naar Blankenberge. De politie verwittigde zijn familie die eveneens naar Blankenberge trok. Naar verluidt verbleef Van den Brande vier dagen in Nederland om te bekomen van zijn emoties.

Ook Peter Boeckx reageerde. Boeckx is de maker van het programma “The sky is the limit” dat Van den Brande op het voorplan duwde. “Mijn grote teddybeer is levend en wel terug thuis”, zo schreef Boeckx gisteravond op Facebook. Net zoals veel van zijn familieleden en goeie vrienden reageerde hij bijzonder opgelucht op het nieuws van zijn terugkeer. Vier dagen lang zweefden zij tussen hoop en angst. “Ik ga hem een dikke knuffel geven”, zegt Boeckx. “En meteen daarna een lap tegen zijn oren.”