Montea bouwt grootste bakkerij van Europa

IMG_1508De Belgische beursgenoteerde vastgoedgroep Montea, met als referentie aandeelhouder de familie De Pauw, bouwt in Nederland de grootste en meest moderne bakkerij van Europa. Het complex is zo groot als acht voetbalvelden, goed voor de productie van meer dan 40.000 broden per uur. Eind dit jaar nog, allicht in oktober, zal het hele complex worden opgeleverd. Ten laatste begin volgend jaar moeten de drie productielijnen dan 600.000 broden en gebakjes per dag produceren. Het hele project is goed voor een investeringswaarde van 40 miljoen euro.Montea werd door Borgesius-Bakkersland gevraagd het complex te bouwen. Montea kocht daarvoor in Aalsmeer, vlakbij Schiphol in Nederland, een perceel met een oppervlakte van 6 hectare. Het gebouw dat er op moet komen, zal 40.000 m2 tellen, vergelijkbaar met een oppervlakte van acht voetbalvelden. Ten laatste begin volgend jaar moeten de drie productielijnen 600.000 broden en gebakjes per dag produceren. Die zullen onder andere geleverd worden aan 250 Albert Heijn winkels.

Vorig jaar was Montea betrokken bij de ontwikkeling van de grootste internetapotheek van Europa in het Nederlandse Heerlen, al ging het toen om ‘slechts’ 14.800 m2, oftewel een gebouw van ‘amper’ drie voetbalvelden groot.

Borgesius-Bakkersland, een familiebedrijf met tientallen bakkerijen en goed voor enkele duizenden jobs, onderschreef een huurovereenkomst om zich er minstens twintig jaar te kunnen vestigen. Het hele project dat in de regio voor 120 jobs zorgt, is goed voor een investeringswaarde van ruim 40 miljoen euro.