Mooi dividend voor Stan Van Samang

Zanger en acteur Stan Van Samang keert zichzelf een dividend uit van 215.000 euro over het boekjaar 2015/2016 dat afliep per eind september vorig jaar. De carrière van Stan Van Samang zit serieus in de lift sedert hij in 2015 de show stal in het VTM-programma “Liefde voor muziek”. Van Samang moet momenteel zowat de belangrijkste speler zijn in de Vlaamse showwereld. Die 215.000 euro zijn dan ook een mooie referentie voor wat er te verdienen valt met showbusiness in Vlaanderen. Geen miljoenen dus en vooral hard werken.



Van Samang centraliseert zijn inkomsten in zijn vennootschap “Van samenzang”. Die kende in het jaar 2015/2016 een mooie groei, wat resulteerde in een opmerkelijke dividend. Voor de nu 38-jarige Van Samang zich toonde als zanger kende hij een relatief succes als acteur.

In 2015 kwam zijn doorbraak met zijn muziek dank zij zijn deelname aan het VTM-programma Liefde voor muziek, waarin artiesten elkaars nummers coveren. Zijn nummers “Een ster” en “Goeiemorgend, goeiendag” halen beide de kaap van 10.000 verkochte exemplaren. Met zijn album “Liefde Voor Publiek”, een compilatiealbum van live-tracks, breekt hij het record van Clouseau door het langst op nummer één te staan als Belgische plaat in het Nederlands of het Engels. Hij krijgt er ook tweemaal platina voor, goed voor 40.000 verkochte exemplaren.