Nainggolan opnieuw in oog van de storm

Nainggolan met zijn rijbewijs in zijn mond, gepost op Instagram.

Rode Duivel Radja Nainggolan ontkent dat hij de ochtend na de interland België-Griekenland zijn rijbewijs zou hebben moeten inleveren. Volgens de krant Het Nieuwsblad werd de 28-jarige speler van AS Roma om 7 uur ’s morgens in Sint-Niklaas uit het verkeer gehaald. Hij zou positief hebben geblazen met bijna 2 promille alcohol in zijn bloed. “Onzin, reageert de excentrieke Nainggolan, een vriend van mij reed, ik zat achter het stuur terwijl de wagen autopech had maar reed niet zelf.” In ons overzicht van Rijkste Voetballers staat Nainggolan voor een opgebouwd vermogen van 5,7 miljoen euro.



Nainggolan reageerde woensdagmorgen al met een Instagramfoto en deed ’s middags nogmaals zijn verhaal aan Radio 1. “Die agent heeft normaal beroepsgeheim. Ik heb zijn naam, het zal zijn probleem worden nu”. De Voetbalbond van haar kant wil eerst eventuele feiten vaststellen, waarna afhankelijk van de inhoud daarvan een interne procedure kan worden opgestart. “In de kranten werd er geschreven dat ik achter het stuur zat toen we werden tegengehouden, maar we stonden toen al stil met een platte band. Ik ging achter het stuur zitten nadat we de band controleerden. Mijn vriend die reed, was toen al naar huis gewandeld. Om zijn auto te halen en ons bij het dichtstbijzijnde hotel af te zetten”, zo zegt Nainggolan.

Het gerecht weigert officieel elke vorm van commentaar, off the record valt in politiekringen te horen dat het proces-verbaal met de nodige omzichtigheid wordt behandeld, zo schrijft Het Nieuwsblad. De wagen, een Audi A1, was gehuurd door Nainggolan. De speler staat bekend om zijn nood aan niet-sportieve uitlaatkleppen. Zo is hij ook een fervent roker.