Nathalie Baeten (aka mevrouw Marc Coucke): “We hebben echt wel leren relativeren”

Nathalie Baeten naast haar echtgenoot, hier op een galadiner bij RSC Anderlecht. (Foto: Ivan Put)

“Het leven heeft ons echt al geleerd om te relativeren. Dat maakt Marc en mij sterk, en zorgt ervoor dat we blijven doorgaan. Marc is 53. Tot aan zijn vijftigste hebben wij altijd in de schulden gezeten. Zelfs nu hebben we nog leningen lopen. Het is vooral de drive om nieuwe uitdagingen aan te gaan en dingen succesvol te maken die ons bezighoudt.” Dat zegt Nathalie Baeten, de 45-jarige echtgenote van miljardair Marc Coucke in gesprek met Het Nieuwsblad. Haar kinderen en het inkleden van de hotels in Durbuy zijn momenteel haar belangrijkste tijdsbestedingen.

Het is niet alle dagen dat een echtgenote van een Rijkste Belg inzage heeft in haar dagdagelijkse activiteiten. Bij Nathalie Baeten staan haar twee dochters Alysée en Chloé centraal. “In de eerste plaats wil ik hen – ze zijn nu 11 en 14 – vooral kind laten zijn en hen zo veel mogelijk een onbezorgde jeugd aanbieden, zegt de moeder Daarnaast vind ik het natuurlijk belangrijk dat ik hen een aantal waarden kan meegeven. Daar hamer ik sterk op. Dat ze respectvol omgaan met mens en dier, bijvoorbeeld, dat ze beleefd zijn, dankbaar, en dat ze beseffen dat ze een bevoorrecht leven leiden. Dat ze bescheiden zijn en zich niet beter voelen dan andere kinderen. Ik wijs er hen ook op dat ze ook hun steentje moeten bijdragen om te proberen om deze wereld een stukje beter te maken. Zo betrek ik hen bij een aantal van de goede doelen die we steunen.”Verder speelt de echtgenote van Marc Coucke een ondersteunende rol in het horeca en leisure project in Durbuy. “Ik ontferm mij over alles wat inrichting en decoratie betreft. In de eerste plaats van onze twee hotels daar. Het ene, Sanglier Haut, heb ik al volledig gerenoveerd, van de kamers tot het restaurant en de wijnkelder toe. Het andere wordt nu verbouwd. Ik organiseer er ook events, zoals oldtimerrally’s, waarbij ik dan ’s middags bijvoorbeeld in een bijzondere picknick in de bossen voorzie.”

Luistert Marc Coucke naar de wijze raad van zijn echtgenote? Niet echt, zo blijkt. “Marc heeft veel zotte ideeën, en als hij een idee heeft, dan gaat hij ervoor. Dat is zijn kracht. Maar natuurlijk heb ik al meer dan één keer gezegd: zou je dat wel doen? Hij houdt mijn opmerking dan wel in zijn achterhoofd, maar als hij vindt dat het een goed idee is, zal hij het hoe dan ook doen. Meer nog: hij zal zich dan dubbel proberen te bewijzen naar mij toe, om te kunnen zeggen: het is gelukt.”