Nieuw Brugs stadion heeft nu ook een juridisch onderdak

Bart Verhaeghe, eigenaar van projectontwikkelaar Uplace en eigenaar van 85 % van voetbalploeg Club Brugge, heeft notaris Thomas Dusselier uit Knokke aan het werk gezet. Dusselier richtte drie nieuwe vennootschappen op: Club Brugge Stadion, Club Brugge Oefencentrum en Club Brugge Development. De West-Vlaamse voetbalploeg heeft daarmee de juridische structuur uitgebouwd die nodig is om het nieuwe stadion van Club in het Chartreusegebied vorm te geven.



De plannen voor het nieuwe stadion dateren al van 2006 maar werden pas vorig jaar goedgekeurd. Momenteel worden nog de meer dan 2.000 klachten tegen het project onderzocht door de Vlaamse regering. In het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan is sprake van een stadion van 40.000 plaatsen, 5 oefenvelden, 7.200 parkeerplaatsen, 4.000 fietsenstallingen, 100 busparkings, horeca, een fanshop en kantoren. Aan de zuidelijke zijde van het stadion zou dan nog ruimte over zijn voor een bedrijvenzone. De bouw van het nieuwe oefencomplex moet 7,5 miljoen euro kosten, het stadion is goed voor 85 tot 90 miljoen euro.

Naast Verhaeghe zijn ook manager Vincent Mannaert en de minderheidsaandeelhouders van Club Brugge Peter Vanhecke en Jan Boone (Lotus Bakeries) mede-oprichters van de drie nieuwe vennootschappen.