NIEUW – Conny Vandendriessche weg als bestuurder van Lies Mertens

Lies Mertens in het tv-programma “De leeuwenkuil”

De onderneemster Conny Vandendriessche, bekend als de mede oprichter van de uitzendgroep Accent, heeft ontslag genomen als bestuurder van de vennootschap Lies Mertens. De 29-jarige Mertens werkt aan de uitbouw van een eigen lijn van luxe handtassen. Ze kwam in aanraking met Conny Vandendriessche bij de productie van het tv-programma “De Leeuwenkuil” in 2018. Daarin konden jonge ondernemers hun businessplan voorstellen, onder meer aan Conny Vandendriessche. Samen met Bart Deconinck van de financiële groep Zedra kon ze zich onmiddellijk terugvinden in de plannen van handtassenontwerpster Lies Mertens. Begin vorig jaar richtten ze met drieën de vennootschap Lies Mertens op. Lies Mertens was nu niet direct bereikbaar voor commentaar.

Bij de oprichting van hun vennootschap werd onmiddellijk een twee jaren businessplan geïmplementeerd. In november 2017 opende Mertens al een eindejaarspop-up in de Antwerpse Kloosterstraat. Daarvan kon ze de huur maandelijks opzeggen. De pop-up liep echter zo goed dat ze er het hele jaar is gebleven. Later verhuisde ze naar een pand aan de Steenhouwersvest. “Vaak hebben mensen online al beslist welke tas ze willen. Maar in de winkel kunnen ze het materiaal voelen en de groottes beter met elkaar vergelijken, zo vertelde ze daarover. Tegelijk bied ik bewust geen gratis retour aan op de webshop. Zo wil ik impulsieve aankopen counteren. Ik heb liever dat mensen hier vier of vijf keer komen kijken, en dan heel bewust een bepaalde tas kopen.”



Met het vertrek van Vandendriessche werd ook het kapitaal van de jonge vennootschap opgetrokken met 50.000 euro tot 150.000 euro. Naast Lies Mertens is ook Bart Deconinck nog bestuurder van het bedrijf. Deze zomer opende Mertens een pop-up in Knokke.