NIEUW – Daniela Boutsen legt de boeken neer van haar luxe design bedrijf

Thiery en Daniela Boutsen, hier op de twitter account van Boutsen Aviation.

Daniela Boutsen, de echtgenote van de vroegere Formule 1 piloot Thierry Boutsen, is begin juli dit jaar met haar Monegaskisch bedrijf SAM Boutsen Design in staking van betaling gegaan. Er werd een zogenaamde ‘syndic’ aangesteld wat in Monaco gelijk staat met een curator. De moeilijkheden van het bedrijf komen als een verrassing. Navraag leert dat het tot een relationele breuk zou zijn gekomen tussen haar en haar echtgenoot Thierry Boutsen. Beide betrokkenen onthouden zich momenteel van commentaar. Het echtpaar startte in 2003 in Monaco hun bedrijf op dat zich toelegde op de verkoop van privé vliegtuigen. Daniela verzorgde daarbij ook de luxe inrichting van de privé jets die haar echtgenoot verkocht, later kwam daar ook de inrichting bij van super jachten. Het echtpaar staat hoog aangeschreven in Monaco. Thierry Boutsen patroneert onder meer de oldtimer collectie van de Monegaskische prins Albert. Ook op onze vraag naar de impact van het faillissement op de Group Boutsen kregen we voorlopig geen commentaar.

Wanneer Thierry Boutsen tijdens de 24 Uur van Le Mans in 1999 een ernstig ongeval kreeg, stopte hij zijn racecarrière en concentreerde hij zich op zijn tweede passie: de luchtvaart. Hij kon daarbij terugvallen op zijn brevet van piloot en diploma van ingenieur. Gesteund door vrienden als HH Frentzen, Michael Schumacher, Keke en Nico Rosberg richtte hij samen met zijn echtgenote Boutsen Aviation op. Daniela was verantwoordelijk voor de backend terwijl Thierry de frontend voor zijn rekening nam.Het echtpaar kreeg twee kinderen. Piloot Dominique Trinquet werd ondertussen ook aandeelhouder van het bedrijf dat vorig jaar zijn 415de toestel verkocht. Ze werden daarbij erkend als de officiële privéjet leverancier van het paleis in Monaco, eerst voor prins Rainier en nu voor prins Albert. Wanneer Daniela door een klant werd gevraagd om via Boutsen Aviation twee nieuwe Airbussen te decoreren, startte ze haar eigen bedrijf, opgebouwd rond haar expertise in luchtvaart en design. “Ongeveer 80% tot 85% van mijn klanten zijn staatshoofden, leden van de koninklijke familie of vermogende particulieren. Er zijn maar weinig ontwerpbureaus die gespecialiseerd zijn in de luchtvaart. Ik heb zelfs mijn eigen engineeringsoftware geschreven voor berekeningen enz. Het was dus echt op maat gemaakt voor de luchtvaart.” zo vertelde ze daarover. Naast het hoofdkantoor en de showroom in Monaco heeft het bedrijf een verkooppunt op de luchthaven Nice Côte d’Azur in de Business Aviation Terminal. Op een bepaald moment werkten 14 mensen voor het bedrijf. Na vliegtuigen en jachten wou Daniela Boutsen ook de inrichting van luxe hotels op zich nemen.

Op onze vragen aan beide betrokkenen voor enige toelichting kwam voorlopig geen antwoord.

Correctie

Eerder schreven we dat het echtpaar vier kinderen heeft. Het koppel heeft twee kinderen terwijl Thierry Boutsen twee kinderen heeft uit een eerdere relatie.