NIEUW – Durfkapitalist KeBeK stapt in consultancybedrijf Addestino

Stefan Triest, oprichter en aandeelhouder van Addestino. (Foto: Addestino)

De private equity groep KeBeK heeft de nieuwe holding Addo Invest opgericht en gekapitaliseerd met 8,5 miljoen euro. Addo Invest neemt een participatie in Addestino, naast de twee oprichters en managing partners Stefan Triest en Dominique Buyse. Met de transactie treden ook 3 bijkomende leden van het management toe tot het kapitaal. Dit moet Addestino toelaten om sneller te groeien op een internationale schaal. Over de grootte van de participatie van KeBeK en de inbreng van de drie nieuwe aandeelhouders worden geen details bekend gemaakt. Addo Invest omvat naast het kapitaal alvast ook 13.500 winstbewijzen die wel deelhebben in de winst maar geen deel uitmaken van het kapitaal.

Addestino werd in 2007 opgericht door Triest en Buyse als consultancybedrijf dat focust op de interactie tussen technologisch en strategisch advies aan grote bedrijven. Het bedrijf profileert zich daarbij als partner in de domeinen van strategie en innovatie, digitale transformatie en implementatie. Het gaat dan concreet om applicaties, data science, veiligheidsoplossingen, cloud-diensten en netwerken. Het is actief vanuit haar hoofdkantoor in Zele en heeft recentelijk ook een kantoor in Leuven geopend. Er zijn momenteel een 50-tal consultants actief. Bedoeling is door te groeien op Europese schaal.Addestino is de achtste investering van het fonds KeBeK III. KeBeK profileert zich als onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat participeert in middelgrote bedrijven. Het fonds, beheert door vier ex-KBC managers, neemt meestal controlebelangen, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. De middelen van KeBeK worden verschaft door erkende institutionele investeerders, family offices en succesvolle ondernemers.

Dominique Buyse en Stefan Triest zijn beide burgerlijk ingenieur. Buyse werkte voorheen bij Alcatel en Boston Consulting Group, Triest komt uit de chemische industrie, bij onder meer Petrofina en Wynn’s. In 2010 lagen beiden ook al aan de basis van Venture Spirit, een spin-off van Addestino. Venture Spirit begeleidt bedrijven bij de uitbouw van hun digitale business plannen en staat buiten de overeenkomst met KeBeK. De aandelen van Venture Spirit zijn ondergebracht in een private stichting. Het bedrijf profileerde zich eerder met een spelmodule voor grote bedrijven waarbij werknemers de opdracht krijgen om eigen start up vorm te geven op papier. Stefan Triest bouwde een vermogen op van 6 miljoen euro, Buyse van 4 miljoen.