NIEUW – Waterland stapt in Oostvlaamse BontexGeo Groep

Het Nederlandse financieringsfonds Nimbus heeft haar aandelenbelang in de BontexGeo Groep, specialist in ontwikkeling, productie en verkoop van geosynthetische producten, overgedragen aan Waterland Private EquityDe BontexGeo Groep, met hoofdkwartier in Zele, produceert al meer dan 30 jaar technisch textiel, lange tijd als deel van de Britse Low & Bonar Groep, en sinds 2019 als zelfstandig bedrijf. De BontexGeo Groep genereert een omzet van circa 100 miljoen euro met eigen productiesites in België, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en het VK, en verkoopt haar producten over heel Europa. Er werken in totaal meer dan 300 medewerkers.



Nimbus, dat de BontexGeo Groep in 2019 overnam, wordt vervangen door Waterland als aandeelhouder. Waterland zal extra financiële middelen verschaffen en strategische ondersteuning bieden. Ook wil de BontexGeo Groep verder actief groeien via overnames met de steun van Waterland, in navolging van de drie acquisities in Frankrijk, Zwitserland en het VK die succesvol werden afgerond de laatste 12 maanden onder aandeelhouderschap van Nimbus. Typische toepassingen van BontexGeo omvatten erosiecontrole in kustbescherming, spoor- en wegenbouw, membraanprotectie in stortplaatsen en drainagesystemen. Na de afscheiding van Low & Bonar Group werd BontexGeo ondergebracht in de holding Nimtex. 20 % daarvan wordt gecontroleerd door Afdil, een specialist in geotextiel dat staaldraad kan vervangen als bewapening van betonconstructies. Adfil werd via een management buy out eveneens in 2019 losgemaakt van Low & Bonar.

UPDATE

Een eerdere versie van dit artikel werd ingetrokken na een verwarring tussen Adfil enerzijds en BontexGeo anderzijds. Waarvoor onze excuses.