NIEUW – Familie Colruyt koopt voedingssuplementen producent Bio-Life

De distributiefamilie Colruyt koopt een meerderheid in het familiaal bedrijf Bio-Life Laboratory uit Gembloux nabij Namen. Bio-Life produceert een groot gamma voedingssupplementen onder de naam Be-Life die in heel Europa worden verdeeld en gebaseerd zijn op een holistische benadering van het individu. Het bedrijf omschrijft zichzelf als “de absolute referentie als Europese ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen”. Colruyt voert de operatie door via haar investeringsholding Korys. Die zette daarvoor 8 miljoen euro klaar in de nieuwe vennootschap Healthy Holding.



Bio-Life Laboratory maakt geen omzet bekend, enkel in 2018 een brutomarge (inkomsten min uitgaven) van 2,6 miljoen euro, goed voor een netto winst van 0,47 miljoen euro. Bio-Life verkoopt een volledig assortiment van meer dan 130 referenties in organische en natuurlijke nutritherapeutic en fytotherapeutische producten onder zijn eigen merk Be-Life Natural Products. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Sandra Lennertz en Bruno Thysebaert, beide pioniers op het gebied van biologisch en natuurlijke voedingssupplementen. Vandaag stelt Bio-Life Laboratory ongeveer 30 mensen te werk in België.

Na de overname door Colruyt blijft de familie een belangrijke minderheidsaandeelhouder. Korys wil met Bio-Life alvast een “buy and build” strategie uitbouwen. Zo wordt de capaciteit van het bedrijf opgevoerd met de constructie van een nieuwbouw bij de bestaande productie-eenheid. “We zien nogal wat groeimogelijkheden voor Bio-Life, zowel op eigen kracht als in mogelijke synergie met de groep Colruyt.” zo zegt Korys investment manager Thomas De Kempeneer. Bij haar investeringen hanteert Korys wat ze omschrijft als “de 3P-aanpak”, wat staat voor “People, Planet, Profit”. Bij elke investering en op niveau van de totale investeringsportefeuille wordt gemikt op meerwaardecreatie op maatschappelijk, ecologisch en economisch vlak.