NIEUW – Familie Debucquoy stroomlijnt vastgoedactiviteiten

De familie Debucquoy splitst haar holding Creadomus lnvest in vier aparte entiteiten. Creadomus Invest ging in februari 2010 van start als vastgoedpromotor. Momenteel is de groep als ontwikkelaar op verschillende fronten actief: parkeerplaatsen, hotelkamers, residentieel vastgoed, exploitatie van hotels en rotatieparkings, renovatie van hotelkamers en de verkoop van Duits vastgoed. Al die activiteiten worden nu gestroomlijnd in vier afzonderlijke vennootschappen: één patrimoniumholding voor hotels, één bedrijf voor residentieel vastgoed, één voor de renovatie van hotels en één voor de ontwikkeling van hotels. Het geheel krijgt een waardering mee van 6 miljoen euro.



Als eerste nieuwe dochters is er de Europese Participatiemaatschappij. Die ontvangt onder meer de parkingexploitatie van een rotatieparking in Blankenberge, de infrastructuur bestemd voor de hotelexploitatie in Ibis Waver en de infrastructuur bestemd voor de hotelexploitatie in Novotel leper. De Belgische Nieuwbouwmaatschappij omvat residentiële vastgoedprojecten in Zeebrugge en Oostende. De Belgische Renovatiemaatschappij omvat de nog te ontwikkelen gronden van Ibis Waver en Ibis Styles Kortrijk. Ook de Belgische Hotelontwikkelingsmaatschappij omvat nog te ontwikkelen kavels.

Basisactiviteit van de familie Debucquoy is het bedrijf Chateau Residenties, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van beleggingsvastgoed en 2de verblijven aan de Belgische kust.