UPDATE – Familie Dossche stapt in artisanale bakkerij Himschoot

Bio-bakker Ward Verheyen hier samen met zijn echtgenote.

Fredrik Dossche wordt bestuurder van de nieuwe vennootschap Himschoot. Via zijn holding “Frederik en Isabelle Dossche Management” neemt hij ook één derde van het kapitaal op van de artisanale bakkerij die vooral bekend is van haar bakkerij op de Gentse Groentenmarkt. Daarnaast beschikt Himschoot ook over een winkel in Sint-Martens-Latem. Tweede partner in Himschoot is de bio-bakker Ward Verheyen die in het Gentse Dok Noord de bakkerij “Bruud” exploiteert. De derde partner is het Gentse ondernemersechtpaar Philippe Seyssens en Isabelle Turf.

De familie Dossche is vooral bekend van het graanverwerkende bedrijf Dossche Mills uit Deinze. Maar Frederik Dossche stapte enkele decennia terug weg uit die familiale activiteit en ging zich richten naar de bio industrie. Ward Verheyen werd bekend nadat hij het publiek binnenliet in zijn atelier “Bruud”. Verheyen is al meer dan 20 jaar actief als artisanale bio-bakker. Himschoot kan als artisanale bakkerij dan weer bogen op een sterke lokale naambekendheid in en om Gent.