NIEUW – Familie Kerckhof en Euro Shop brengen familiaal vermogen in kaart

De West-Vlaamse familie Kerckhof, bij het grote publiek bekend van de distributieketen Euro Shop, brengt belangrijke cash bedragen naar boven. In totaal gaat het om meer dan 120 miljoen euro. Euro Shop is grotendeels het werk van de nu 82-jarige Daniël Kerckhof. Maar het grote fortuin maakte de familie door vastgoedinvesteringen. Nu lijkt een successieregeling in de maak te zijn. De holdings van de drie kinderen Didier, Dorienne en Danny zien hun kapitaal elk stijgen van 75 naar 83 miljoen euro. En dat lijkt slechts een eerste stap te zijn.De belangrijkste operatie toont zich bij de familieholding Pans. Die haalt 90 miljoen euro op bij haar dochter Fort en nog eens 29 miljoen euro bij haar dochter Shopinvest. Daarna keert ze bijna 24 miljoen euro aan kapitaal uit. De holding Carefin keert dan weer net geen 12 miljoen euro aan kapitaal uit. Beide holdings zijn voor drie gelijke delen in handen van de kinderen Kerckhof via de holdings Vabeldi, Vabeldo en Vabelda.

De familie beheert momenteel 7 Euro Shop grootwarenhuizen die zich kenmerken door een grote diversiteit in aanbod, goed voor in totaal 160.000 producten. De slogan van de keten luidt dan ook “Wedden dat we ’t hebben?” Of nog: “Alles onder één dak”. Maar de familie investeerde ondertussen ook in meerdere tientallen commerciële panden. Die vastgoedinvesteringen gingen door onder de commerciële naamVabeld. Nu werd recent ook de vennootschap Vabeld opgericht. Het ziet er dus naar uit de familiale herschikking nog niet is afgerond.

(Naschrift: Bij dit artikel werd eerder een foute foto van dhr. Joosten geplaatst ipv Daniël Kerckhof, waarvoor onze excuses).