NIEUW – Generatiewissel bij etikettendrukker Reynders gaat gepaard met financiële opstoot

Sebastiaan Reynders (Foto: Reynders)

De familiale etikettendrukker Reynders uit het Antwerpse Boechout haalde vorig jaar op een omzet van 62 miljoen euro een nettowinst van 8,2 miljoen euro. Het bedrijf keerde daarop een dividend uit van 23,5 miljoen euro. Via een reeks tussenstappen eindigt die dividendstroom bij Reynco Invest die op zijn beurt over vorig jaar een dividend uitreikt van 61,5 miljoen euro. Dat bedrag komt dan weer terecht bij de in april vorig jaar opgerichte holding Reynco. Die waardeert het familiaal industrieel apparaat van de familie Reynders, als groep goed voor 130 miljoen euro omzet, op 233 miljoen euro. Die financiële stroomlijning gaat gepaard met een generatiewissel. De broers Marc en Jacques Reynders dragen als tweede generatie het bedrijf over aan hun respectieve zonen Sebastiaan en Bart.

Acht miljard labels drukt het Antwerpse familiebedrijf Reynders Etiketten per jaar, in zeven fabrieken in Europa en één in India. Grote spelers als AkzoNobel, BASF, L’Oréal, Agfa, Henkel en enkele farmareuzen zijn klant en kleven Reynders etiketten op hun producten. Met zijn specialisatie in zelfklevende etiketten groeit het familiebedrijf jaarlijks met om en bij 10 procent. De groep heeft acht vestigingen in België, Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland en India.



Producten uit de chemie, pharma, cosmetica, dranken- of voedingsector, de kans is groot dat ze een label of etiket van Reynders Label Printing uit Boechout dragen. “We hebben dan ook klanten van de slager in het dorp tot multinationals in de chemie en pharma”, vertellen Bart en Sebastiaan Reynders daarover als vertegenwoordigers van de derde generatie. Ze worden daarin bijgestaan door drie externen. Vader Marc Reynders is voorzitter van de groep en controleert een kleine meerderheid van de aandelen van het bedrijf. Naast Boechout heeft Reynders momenteel bedrijven in Libramont, Frankrijk, Polen, Spanje, Duitsland en India. In Boechout werken 330 personen, in de hele groep meer dan zevenhonderd.