NIEUW – Imperbel blijft verliezen uitdiepen

Het bedrijf Imperbel boekt voor het vierde jaar op rij een netto verlies. Imperbel is specialist in isolatie dakbedekking, bekend van het merk Derbigum. Over 2017 beliep het verlies 3 miljoen euro tegenover 2,8 miljoen in 2016. De laatste winstcijfers dateren van 2013. Het bedrijf zet een hele reeks maatregelen neer om de situatie te keren. Het gaat dan vooral om inspanningen inzake marketing en verkoop. In Perwez wordt geïnvesteerd in een nieuwe productielijn. Het bedrijf wordt nog steeds gecontroleerd in gelijke delen door de Belgische families Blake en de Goussencourt en de Nederlandse familie Van de Pol. Christophe Convent is er onafhankelijk bestuurder. Convent is de schoonbroer van mediamagnaat Christiaan Van Thillo.



Imperbel zag zijn groepsomzet in 2017 dalen van 111 naar 109 miljoen euro. De bedrijfswinst van 1,8 miljoen euro sloeg om in een verlies van 0,6 miljoen. Het bedrijf zegt dat het slachtoffer werd van het tijdelijk gebrek aan MDI op de wereldmarkt, een basiscomponent van isolatiepanelen. De hele sector van dakdekkers leed onder deze situatie die nu opnieuw genormaliseerd is.

Imperbel zet een actieprogramma op om terug winstgevend te worden. Dat omvat onder meer een perscampagne rond de merknaam Derbigum, het versterken van het verkoopsteam, het ontwikkelen van specifieke hulpmiddelen en een opleidingsprogramma voor dakdekkers, een opleidingsprogramma voor architecten en het aanboren van nieuwe exportmarkten.