NIEUW – Jean-Baptiste Descroix-Vernier stapt in exoskelet

Jean-Baptiste Descroix-Vernier, één van Frankrijks meest extravagante miljonairs, investeert één miljoen euro in de ontwikkeling van zogenaamde exoskeletten. Die laatste zijn op maat gemaakte externe skeletten die computergestuurd spieren en gewrichten ondersteunen bij het lopen en bewegen. Ze worden zowel ingezet om mindervaliden beter te laten bewegen als om valide mensen beter te laten presteren. JBDV, zoals hij zichzelf afgekort noemt, stroomlijnt zijn investering in de Brusselse vennootschap Alleycat Technologies. Die werd opgericht door zijn ook al Brusselse holding Saint-Georges Finance. JBDV richtte die holding oorspronkelijk op onder de naam “Golden Glaouis” wat zoveel wil zeggen als “Gouden kloten”.JBDV werd in België bekend als oprichter in 2002 van Rentabiliweb, een specialist in het verwerken van kleine betalingen via het internet. Later herdoopt hij het bedrijf in Dalenys en introduceert hij het op de aandelenbeurzen van Parijs en Brussels. In 2016 verkoopt hij zijn meerderheid in Dalenys aan Natixis.

Jean-Baptiste Descroix-Vernier

JBDV gaat er prat op dat hij al zijn hele volwassen leven verblijft op een woonboot in Amsterdam in het gezelschap van twee katten en een hond. Naar verluidt verlaat hij Amsterdam slechts 2 tot 3 keer per jaar als gevolg van zijn agorafobie of gecombineerde angststoornissen. Ondanks die laatste is hij in Frankrijk een goede bekende van zowel de politieke als de financiële wereld.

Op zijn 18de wou JBDV priester worden maar de liefde voor een vrouw staat zijn roeping in de weg. Om dat te compenseren wordt hij op zijn 21ste het jongste lid van de loge in Frankrijk. Hij blijft geobsedeerd door religie en omringd zich met heiligenbeelden. Hij investeerde ook fors in waterzuiveringsprojecten in Centraal-Afrika. In Frankrijk bezit hij 165 hectare landbouwgrond waar hij traditionele landbouw laat op uitvoeren.