Nieuw ! Jules Hayen koopt Brusselse toplocatie

HayenDe Limburgse familie Hayen koopt een commerciële toplocatie aan de Brusselse Toison d’Or of Guldenvlieslaan. Het pand huisvest momenteel de kledingzaak & Other Stories, een onderdeel van de Zweedse groep H&M. Hayen koopt het pand van de groep Besix Red. Een overnameprijs is niet bekend maar Hayen kapitaliseert de overgenomen vennootschap Toison d’Or Leasehold wel voor 22 miljoen euro. Het pand heeft een boekwaarde van 28 miljoen euro. De plastisch chirurg Jules Hayen is één van de grote maar minder bekende beheerders van commercieel vastgoed. Zijn vermogen ligt verankerd in Liechtenstein. Hij komt in onze ranglijst binnen met een vermogen van 116 miljoen euro.Jules Hayen is van beroep een succesvol plastisch chirurg maar hij maakte fortuin door te investeren in commercieel vastgoed op toplocaties, vooral in Antwerpen en Hasselt. Hayen, ondertussen 76 jaar, is gehuwd met Daniëlle Fryns, een telg uit de gelijknamige Hasselste jeneverproducenten.

De operatie in Brussel heeft betrekking op een pand aan de toplocatie Toison d’Or nabij de Louisalaan. Het gebouw is goed voor 3.500 vierkante meter commerciële oppervlakte met daar bovenop 11 wooneenheden. Het pand is de vroegere hoofdzetel van de Brusselse vervoersmaatschappij STIB en werd overgenomen, door de bouwgroep Besix Red. Die heeft het gerenoveerd waarna er een koper werd gezocht en werd gevonden bij de familie Hayen.

Jules Hayen is een uiterst discreet investeerder die vooral bekend is als eigenaar van een aantal belangrijke panden aan de Antwerpse Meir. Zijn dochter Isabelle is gedomicilieerd in Monaco. Zijn vermogen ligt verankerd in twee holdings met zetel in Liechtenstein. Hayen zou ook een aantal panden bezitten in Londen maar daarover zijn weinig details bekend. De Brit Charles Rowley bezet wel een aantal bestuurdersmandaten in de groep. Er was niet onmiddellijk iemand bereikbaar om commentaar te geven bij de Brusselse investering.