NIEUW – Max Verstappen, goed voor 210 miljoen dollar

Max Verstappen (Foto: Belga Images)

Mocht hij een volledige Belg zijn, dan verdiende hij een plaats in onze ranglijst. Maar de Formule 1 racer Max Verstappen is een halve Belg. Hij werd 25 jaar terug geboren in Hasselt als zoon van de Nederlander Jos Verstappen en de Limburgse Sophie Kumpen, ondertussen wel al een aantal jaar gescheiden. Zoon Max wint alles wat er te winnen valt dit jaar. Bij het RedBull F1 Team verdient hij 55 miljoen dollar per jaar. Hij bezit onder meer 3 luxe yachten en kocht recent een luxe villa in Monaco voor 40 miljoen euro. Zijn totaal vermogen wordt geschat op iets meer dan 200 miljoen euro. Bij RedBull tekende hij ondertussen bij tot 2028. Als woonplaats ruilde Verstappen het regenachtige Nederland in voor het fiscaal vriendelijke Monaco.

Max Emilian Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt. Hij heeft een jongere zus, Victoria. Max Verstappen reed al ruim een seizoen in de Formule 1 voordat hij op zijn 18e verjaardag zijn rijbewijs behaalde. Dit jaar behaalde hij 10 opeenvolgende overwinningen in het F1 circuit. Met zijn salaris van 55 miljoen dollar is hij de best betaalde F1 driver ooit en verdient hij beter dan Lewis Hamilton. Zijn vermogen wordt geschat op 210 miljoen dollar. Hij is al twee jaar samen met de 33-jarige Kelly Piquet, de dochter van racer Nelson Piquet. In maart van dit jaar verlengde hij zijn contract bij RedBull voor 5 jaar met een minimum salaris van 55 miljoen dollar.Meest recent kocht hij naast zijn villa in Monaco ook een nieuwe Bombardier Challenger 3500 private jet. Die kostte 40 miljoen dollar, met nog eens 5 miljoen dollar om het interieur in te richten. Volgens Forbes bezit hij 5 vastgoed activa, 11 sportwagens, waaronder een Bugatti Chiron van 3 miljoen dollar, 3 luxe yachten en een portefeuille van 50 miljoen dollar cash. Hij belegde onder meer in IBM, Amazon, Apple, Visa, Netflix en 3M.

In Nederland geniet Verstappen de status van een nationale held. Toch komt er bijwijlen kritiek op zijn beslissing om in Monaco te resideren en op die manier geen belastingen te betalen in zijn thuisland.