NIEUW – Offshore geld vloeit naar Beerschot-Wilrijk

Francis Vrancken en de Saoudi-Arabische prins Abdullah bin Mosa’ad Abdulaziz Al Sa’ud zijn elk voor 50 % eigenaar van de nieuwe voetbalploeg KFCO Beerschot-Wilrijk. Vrancken is bekend als projectontwikkelaar met zijn bedrijf DCA. De prins maakte fortuin in de papierindustrie in zijn land. De nieuwe ploeg speelt in 1B en kan starten met 3 miljoen euro waarvan 40 % werd volstort. Abdullah’bin Mosa’ad haalt dat geld bij de offshore holding UTB. Die is gevestigd in Charlestown, de hoofdstad van het Antilliaanse mini-eilandje Nevis, berucht voor zijn offshore financiering. Nevis staat op de zwarte lijst van de OESO die zich inlaat met de bestrijding van financiële witwaspraktijken. UTB wordt beheerd door de offshorespecialist Trident Trust. Nog een opmerkelijk detail, advocaat en Beerschot-supporter Walter Damen wordt bestuurder van de ploeg.



Vrancken werd vorig jaar sponsor van Beerschot-Wilrijk. Hij bereikte een akkoord met de Saoudische prins omtrent de nieuwe structuur van de club. De prins wordt vertegenwoordigd door Jan Van Winckel. Die laatste zal zich bekommeren om het sportieve, Vrancken, bijgestaan door Luc Neefs, om het extra-sportieve. Tot laatste behoort alvast de mogelijkheid van  de eventuele bouw van een gemeenschappelijk Antwerps stadion, een ballonnetje dat N-VA burgemeester Bart De Wever opliet. “Wij houden van voetbal en wij houden van bouwen. Vanzelfsprekend staan wij open voor een nieuw stadion.”, zei Francis Vrancken daarover.

Stijn Vreven is de nieuwe trainer van Beerschot-Wilrijk. Ambitie en bedoeling is zo snel mogelijk door te stoten tot 1A.