NIEUW – Olivier de Spoelberch pompt 2 miljoen euro in luchthaven van Namen

Olivier de Spoelberch

Olivier de Spoelberch, een telg uit de gelijknamige Rijkste Belgische familie, aandeelhouder van AB Inbev, heeft het kapitaal van de vennootschap Aerodrome de Namur opgetrokken met 2 miljoen euro tot 2,15 miljoen euro. de Spoelberch controleert meer dan 90 % van de luchthaven. De overige aandelen zijn in handen van Benjamin de Broqueville, CEO van de luchthaven, en zijn echtgenote Vanina Ickx, dochter van de vroegere formule 1 autoracer Jacky Ickx.

Olivier de Spoelberch verwierf de luchthaven van Namen in 2017. Sedertdien wordt werk gemaakt van de renovatie van de luchthaven. Belangrijk onderdeel daarvan is de bouw van een assemblagehal die wordt gebruikt door de groep Sonaca voor de constructie en afwerking van hun opleidingsvliegtuig de S200. Er is ook ruimte om drones te lanceren en er komt een vliegsimulator. Eén van beide startbanen kreeg een asfaltlaag.



De Spoelberch is ook meerderheidsaandeelhouder van de Duitse groep Stemme, producent van zweefvliegtuigen en drones. De Spoelberch wil de inzet van helikopters en vliegtuigen bij onder meer industriële controlevluchten vervangen door lichtere Stemme-toestellen.