NIEUW – Oostenrijkste familie Blum koopt familiebedrijf bedrijf Van Hoecke over

Peter Van Hoecke (Foto: Blum)

De Oostenrijkse groep Blum koopt de bedrijven Van Hoecke, Van Hoecke Nederland en Halux over van de gelijknamige familie uit Sint-Niklaas. Zowel Blum als Van Hoecke zijn familiebedrijven en specialisten in de productie van meubelbeslag, scharnieren en ladesystemen. Bij Van Hoecke werken 360 mensen. De nu 60-jarige CEO en eigenaar Peter Van Hoecke blijft nog enkele jaren aan boord om de overgang naar Blum te begeleiden. De bedrijven Van Hoecke zijn overkoepeld in de Atlas Holding. In het boekjaar 2022/2023, per einde juni 2023, haalde de groep een omzet van 110 miljoen euro, goed voor een cashflow van 17,8 miljoen euro en een netto winst van 11 miljoen euro.

Van Hoecke is al langer de vertegenwoordiger van Blum producten in België, Nederland en Luxemburg. “Niet alleen werken Van Hoecke en ons bedrijf al meer dan 50 jaar nauw samen, er is ook een nauwe band tussen de eigenaren en de bedrijven die zich over de generaties heen heeft ontwikkeld,” zo zegt eigenaar Philipp Blum. “We kwamen beiden tot de conclusie dat een fusie een win-winsituatie zou zijn voor alle betrokkenen. Onze locatie in Sint-Niklaas, onze dienstverlening aan de markt en de jobs van onze medewerkers blijven op termijn behouden.” aldus Peter Van Hoecke. Het persbericht stelt dat alle familieleden Van Hoecke akkoord zijn met de verkoop van het bedrijf.



Het bedrijf Van Hoecke werd in 1967 opgestart door Luc Van Hoecke, vader van Peter. In 2017, naar aanleiding van de 50Ste verjaardag van de groep, werd een corporate video gemaakt die u hier kan bekijken.