NIEUW – Philip Cracco zet 3 miljoen opzij voor oude belastingsclaim

Philip Cracco en Aisha Van Zele op Facebook (en in de “boekskes”).

De flamboyante ondernemer Philip Cracco, onder meer bekend van Rodania en Jobfixers, gaat er van uit dat hij drie miljoen euro moet terugbetalen van het overnamebedrag dat hij ontving bij de verkoop van het interimbureau Accent. Zijn Luxemburgse holding Achares eindigt daardoor 3 miljoen euro in het rood. Cracco richtte Accent samen op met Conny Vandendriessche. In 2012 en 2014 verkocht hij zijn Accent-aandelen aan de Franse groep Naxicap. Nu blijkt dat daarvoor een fiscale constructie werd opgezet in Luxemburg die werd verworpen door de Belgische fiscus.De Belgische fiscus heeft zich gekeerd tegen Naxicap en legde een miljoenenboete op. De Franse groep poogt nu het bedrag van 20 miljoen euro te recupereren bij de verkopers van Accent waaronder Cracco. Eerder werd gezegd dat die weigerde iets terug te betalen. Nu blijkt dat hij met het oog op de claim wel degelijk drie miljoen euro heeft opzij gezet in Luxemburg.

Carcco heeft momenteel niets meer te maken met Accent. Of misschien toch wel. Hij startte immers vorig jaar de nieuwe uitzendgroep Jobfixers op. Cracco richte Jobfixers op met de holding B.O.E.M.M. Die is voor 80 % in handen van Cracco en voor 20% van Lieven Bonamie.

Ondertussen blijft de 55-jarige ondernemer de media halen. Eerder dit jaar werd bekend dat zijn vroegere partner Aisha Van Zele, 33 jaar, ging werken bij Jobfixers. Kort daarna maakten beiden bekend op Facebook dat ze opnieuw een koppel waren. Er werden vakantiefoto’s gepubliceerd van in Marbella en Griekenland. Die werden gretig overgenomen door wat gemeenzaam de “boekskes” worden genoemd.