NIEUW – Robert Taub lanceert nieuwe vastgoedvennootschap ‘Space Are’

 Robert Taub (Foto: Nyxoah)

De biotech innovator en ondernemer Robert Taub heeft de nieuwe vastgoedvennootschap Space Are opgericht. Die krijgt meteen een kapitaal mee van 5 miljoen euro waarvan Taub zelf 4,7 miljoen euro inbrengt. Fabian Suarez is minderheidsaandeelhouder in de vennootschap. Suarez was tot 2016 financieel directeur van het biotechbedrijf Nyxoah dat door Taub werd opgericht en ondertussen beursgenoteerd is. Nyxoah werkt aan de ontwikkeling van een toestel dat onderhuids wordt aangebracht en dat slaapapneu moet bestrijden. Taub is vooral bekend als innovator in de biotech industrie. Maar ondertussen investeerde de nu 76-jarige ondernemer fors in vastgoed. In Space Are is ook de fiscaal specialist Laurent Cherpion mee oprichter.

Robert Taub stond in 2007 mee aan de wieg van Neuroderm, een Israëlisch bedrijf dat een belangrijke doorbraak realiseerde in de strijd tegen Parkinson. Neuroderm ontwikkelde een pompsysteem waarmee een vloeibare vorm van levodopa, een medicijn om Parkinson-symptomen te bestrijden, op een continue manier onderhuids toegediend kan worden. In 2014 werd Neuroderm geïntroduceerd op de Nasdaq-beurs. In 2017 betaalde de Japanse multinational Mitsubishi Tanabe 1,1 miljard dollar voor het Israëlisch farmabedrijf, meteen de duurste overname ooit van een farmabedrijf in Israël. Robert Taub controleerde 12 % van het overgenomen bedrijf. De verkoop aan de Japanse groep leverde hem 148 miljoen euro op. Later startte Taub in eigen land mee het bedrijf Nyxoah op, dat in Luik werkt aan een technologie om slaapapneu te bestrijden.

De nu 76-jarige Taub is ondertussen gedomicilieerd in Athene. Hij investeerde een belangrijk deel van zijn opgebouwd vermogen in vastgoed. Centraal daarbij staat een complex van kantoorgebouwen in het Waals-Brabantse Nijvel, centraal in de regio die bekend staat voor de inplanting van internationale farmabedrijven.