NIEUW – SD Worx is één miljard euro waard (zegt het zelf)

SD Worx profileert zich ook als sponsor van een internationale wielerploeg voor vrouwen, hier met wereldkampioen Anna van der Breggen. (Foto: Belga Images)

De Belgische HR- en dienstengroep SD Worx is zichzelf in sneltempo aan het uitdossen als een aantrekkelijke bruid, op zoek naar een goede bruidsschat. Eerder dit jaar werd bekend dat de groep op zoek is naar een minderheidspartner. Geïnteresseerde kandidaten weten nu waar ze aan toe zijn. De coöperatieve vennootschap SD Worx for Society heeft immers de NV Worxinvest Holding opgericht. Die krijgt een kapitaal mee van 1 miljard euro, vertegenwoordigd door 100.000 aandelen. Wellicht niet toevallig stelde SD Worx CEO Kobe Verdonck recent dat het bedrijf dit jaar, ‘in normale omstandigheden’, afstevent op een omzet van 1 miljard euro. Vorig jaar groeide die omzet met 15 % tot 858 miljoen euro.

SD Worx groeit als sociaal secretariaat snel uit tot een groep van Europese omvang. De groep telt ruim 6.000 werknemers, verspreid over 18 vooral Europese landen. Met 76.000 kleine en grote klanten voert de groep loonberekening uit voor ongeveer 5 miljoen werknemers. De omzetgroei van van 2021 is voor een stuk toe te schrijven aan nieuwe overnames. Zonder die overnames in de afdeling HR zou de groei 6,3 procent geweest zijn. Bij Staffing & Career Solutions, de kleinere tak die onder meer instaat voor uitzendarbeid, werving en selectie, was de groei nog sterker: +17 procent tot 253,8 miljoen euro. Er was een belangrijke inhaalbeweging tegenover het coronajaar 2020. De nettowinst steeg met 89 % naar 46,7 miljoen euro. Eigen groei en nieuwe overnames zullen de omzet in 2022 verder opdrijven. Eén miljard euro omzet is daarbij dus een mikpunt. SD Worx wil alvast een onafhankelijke koers blijven varen, ook na de intrede van een minderheidsaandeelhouder.