NIEUW – SD Worx wapent Vio Interim met 60 miljoen euro

Het grootste sociaal secretariaat van Vlaanderen, SD Worx, pompt 60 miljoen euro verse middelen in Vio Worx. SD Worx nam dit interimkantoor vorig jaar over en heeft er duidelijk grote ambities mee. Met de zware financiële inzet wordt duidelijk dat SD Worx zijn plaats opeist in de snel bewegende interim wereld. Die interim sector is momenteel de inzet van grote middelen. Recent zagen we Philip Cracco, Conny Vandendriessche,Gino De Raedt en Frederica Verheyen en de broers De Clerck zich eveneens positioneren in de sector. Veel waarnemers kijken met belangstelling uit naar de stappen die SD Worx als sociaal secretariaat gaat zetten in de interim business. Niet iedereen is er van overtuigd dat het om een evidente combinatie gaat.



SD Worx ziet uitzenddiensten duidelijk als een strategische aanvulling van zijn huidig HR-aanbod. Marianne Kindt en Steven Holvoet richtten Vio op in 2009, in volle crisis, en wisten het uit te bouwen tot een keten van 35 kantoren, actief in een groot deel van Vlaanderen. Het fonds Down2Earth stapte in 2015 in het kapitaal. Kindt en Holvoet blijven aandeelhouder van de nieuwe holding Vio Worx die recent werd opgericht. Het is Down2Earth die incasseert op de intrede van SD Worx.

SD Worx van zijn kant werd ooit opgericht onder impuls van de Vlaamse werkgeversorganisatie VEV (Voka). De groep is al jaren bezig met een overnamebeleid. Daardoor is het uitgegroeid tot de nummer twee in de Europese markt van loonadministratie, met een omzet van om en bij de 400 miljoen euro.