NIEUW – Stéphanie Ouachan herbergt softwarebedrijf in private stichting

Stéphanie Ouachan (Foto: Striktly Business Software)

De 33-jarige Antwerpse onderneemster Stéphanie Ouachan heeft de aandelen van haar bedrijf Striktly Business Software gecertifieerd in een gelijknamige private stichting. Daarmee lijkt het bedrijf open te staan voor een externe financiële inbreng. Tot op vandaag is Ouachan de enige aandeelhouder van het snelgroeiende softwarebedrijf dat zich toelegt op de digitalisering van de administratie en facturatie van KMO’s. Ouachan, kind van Italiaanse en Tunesische ouders, slaagt er alvast in zichzelf goed te verkopen in de media. De jonge onderneemster profileert zich als een selfmade vrouw die met veel ‘streetwise’ kennis haar bedrijf in de markt zet. Striktly Business Software werkt momenteel met een zestigtal werknemers vanuit zeven kantoren en is onder meer actief in Roemenië en Spanje. Het bedrijf heeft vooral nood aan ICT-werknemers. Ouachan onderscheidt zich van haar concurrenten door haarzelf naar voor te schuiven als profiel van het bedrijf.

Zoals velen in grootsteden had ik wat men noemt een nogal kansarme jeugd. Geld was iets dat er bij ons thuis zo goed als nooit was. Om naar school te gaan droeg ik meestal afdankertjes en op reis of restaurant gaan, behalve McDonald’s dan, kende ik niet. Maar dat maakte dat ik heel ongeduldig was om zelf m’n leven in handen te nemen. Ik kon niet wachten om volwassen te worden. Op m’n vijftiende ben ik gewoon van school gegaan. Ik was een wat rebelse tiener: het ging niet langer. Met een leercontract in de horeca – in ’t begin was dat gewoon borden afwassen – heb ik de jaren tot m’n 18de afgeteld. Daar werd toen wel neerbuigend over gedaan, maar ik wist dat ik wel wat in m’n mars had.” zo vertelde Ouachan eerder aan de krant Het Laatste Nieuws.



Op haar 18de ging ze werken in een hotel in Spanje om daarna te via een korte tussenstop in Los Angeles terug te keren naar Antwerpen. Vanuit een job bij een webdesigner kreeg ze interesse in geautomatiseerde softwarepakketten voor facturatie en klantenadministratie. Vijf jaar ging ze van start bij Striktly Business Software. Twee jaar later ging ze als CEO aan de slag en kocht ze de oprichter, niet meer actief betrokken bij het bedrijf, volledig uit. De firma telde toen met haarzelf inbegrepen vier werknemers. Nu telt het bedrijf ruim 60 personeelsleden. Striktly heeft intussen meer dan 2.000 gebruikers.