NIEUW – VASTGOED – Erik De Voogd mikt op 20 miljoen met kasteel Mishaegen in Brasschaat

Landgoed Mishaegen (Foto: Sotheby’s)

Wanneer u aansluiting zoekt bij de locatie van de Nederbelgen is dit misschien een opportuniteit. In Brasschaat staat het landgoed Mishaegen te koop. Dat volledig in ere herstelde landgoed bestaat uit een classicistisch kasteel uit 1772 en aangrenzende bijgebouwen uit de 19e eeuw met een totale bewoonbare oppervlakte van 1.800 m², een koetshuis met conciërgewoning van 380 m² en een oranjerie met bouwgrond van 10 are. Het is momenteel nog eigendom van de 52-jarige Nederlandse makelaar Erik De Voogd. Die bouwde zijn fortuin samen met zijn broer Bas in de verzekeringssector. De vraagprijs voor het landgoed Mishaegen bedraagt om en bij 20 miljoen euro.

Het landgoed heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. In 2017 werd de toen 56-jarige Brasschatenaar Francis V.D.P. opgepakt en voorgeleid. Hij pompte miljoenen in kasteel Mishaegen in de Guyotdreef in Brasschaat. Ook zijn echtgenote Geerlinde J., toen 54, werd aangehouden. Het echtpaar werd eerst verdacht en later veroordeeld wegens onder meer valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken, oplichting en witwassen. V.D.P. troggelde geld af bij investeerders, geld dat hij niet belegde maar gebruikte om zowel zijn kasteel als zijn eigen exuberante levensstijl te onderhouden. V.D.P. werd op dat moment in politiekringen omschreven als een “beroepsoplichter”.Na de arrestatie volgde het faillissement. De curator ging op zoek naar een koper voor het kasteel, op dat moment nog met een vraagprijs van 5 miljoen euro. Die koper werd de Nederlander Erik De Voogd. Samen met zijn broer Bas bouwde hij de verzekeringsgroep Voogd & Voogd op. Met de website Assets.nl en Vastgoed.com is hij actief als financier van luxe vastgoed.

En dan over het kasteel zelf. Dat omvat onder meer verschillende salons, een bibliotheek/kantoor met open haard, een volledig uitgeruste keuken met koelcel, 5 slaapkamers met elk een dressing en badkamer. De zolderverdieping heeft een polyvalente ruimte met zithoek, open haard, bargedeelte en kitchenette. Het souterrain is ingericht als wellnessruimte met jacuzzi en hammam. Op het domein bevindt zich ook een groot koetshuis met garages en op de eerste verdieping een grote conciërgewoning met salon, keuken en slaapkamer met badkamer. In onderstaande video van Sotheby’s kan u kennis maken met het kasteel Mishaegen.

https://youtu.be/tReQZc8s8tc