NIEUW – Verzekeringen.be is 1 miljoen euro waard

De vennootschap Horizon Holding heeft zijn kapitaal opgetrokken met 1 miljoen euro tot 6 miljoen euro. De kapitaalverhoging biedt enig inzicht in de waarde van financiële vergelijkingswebsites op internet. De 1 miljoen staat voor de inbreng van Guy Van Antwerpen, de eigenaar van de website verzekeringen.be. De overnemer Horizon Holdco overkoepelt dan weer de winkel- en web-keten Hypotheekwinkel.be. Verzekeringen.be trekt anderhalf miljoen bezoekers per jaar en doet 250.000 simulaties. Hypotheekwinkel van zijn kant telt naast zijn website nog 65 fysieke verkooppunten. Hij staat voor een volume van 1 miljard euro aan begeleide hypothecaire kredieten. Wanneer de Nederlandse gespecialiseerde durfinvesteerder Vortex vorig jaar in Hypotheekwinkel stapte werd dat bedrijf gewaardeerd op 5,1 miljoen euro.



Hypotheek.winkel vergelijkt voor zijn klanten de tarieven van woonleningen van verschillende banken. Via de schuldsaldo- en brandverzekeringen was er al een link naar  verzekeringsproducten. Met de overname van Verzekeringen.be komen daar nu ook auto- en reisverzekeringen bij. De overname gebeurde mee onder impuls van de  Nederlandse investeringsgroep Vortex Capital. Die laatste is vooral bekend van de online autoverkoper Cars On The Web.

Voor hypothecaire leningen is nog steeds minstens één fysiek adviesgesprek nodig, zo blijkt. Een hypothecaire lening blijft één van de belangrijkste beslissingen in de financiële loopbaan van de meest gewone consumenten. Ooit had de Hypotheekwinkel 118 verkooppunten maar dat aantal werd herleid tot 65 grotere winkels. Die worden aangevuld met een franchise keten. Het bedrijf, in handen Vortex Private Equity, David Geerts, Joost Berghman en Renaat Acke, wil nu via Brussel ook de Waalse markt bewerken. Die expansie moet leiden naar een verdubbeling van het huidige kredietvolume tot in totaal 2 miljard euro.