NIEUW – Zuivelbedrijf Olympia trekt kapitaal op met 7 miljoen euro

Het Brabantse zuivelbedrijf Olympia van de broers Luc en Marc Van Impe heeft zijn kapitaal opgetrokken met 7 miljoen euro tot 13 miljoen euro. Opvallend is dat 5,5 miljoen van die kapitaalverhoging werd onderschreven door Robert Huygh. Die stapte in 2018 in het kapitaal van Olympia en verwierf toen 32 %. Met de huidige operatie moet die verhouding naar de helft zijn gestegen. Robert Huygh is de mede-oprichter van de bakkerijgroep Diversi Foods die diepvries bake off producten levert. Via een aantal tussenstappen is Diversi Foods nu in handen van de groep Dr. Oekter. Olympia is één van de laatste familiale spelers in de Belgische zuivelindustrie.



Olympia is ontstaan in 1946, toen nog onder de naam “Zuivelfabriek van Herfelingen”. De vader van Kamiel Van Impe kocht de boterfabriek Saica. In 1991 bouwde Kamiel Van Impe samen met zijn zonen Luc en Marc een compleet nieuwe fabriek die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room. Na een verwoestende brand in 2012 in de dessertafdeling werd een compleet nieuwe versafdeling opgericht en werd er geïnvesteerd in een productielijn voor bag in box en bag in container. In 2103 fusioneert Olympia met het zuivelbedrijf Vitalac. Onder meer het merk Chocovit, na Cécémel de tweede chocodrank op de Belgische markt, komt dan bij de groep.

Olympia haalt bij 169 landbouwers ongeveer 67 miljoen liter melk op en verwerkt deze tot onder meer melk in glazen- en PE flessen, geevaporeerde melk, verse en langhoudbare room, boter, desserten en ijsbereidingen. Naast het merk Olympia worden in Herfelingen ook private labels geproduceerd en dat volgens de lastenboeken van industriële afnemers zoals Danone, Milcobel of Lactalis. Het bedrijf staat voor een omzet van om en bij 80 miljoen euro.