Nieuwe NV Sporting Lokeren start met 6 miljoen euro kapitaal

Eerste klasse voetbalploeg Sporting Lokeren heeft zijn sportieve vzw omgebouwd tot een commerciële naamloze vennootschap. Die is voor 100 % in handen van de familie Lambrecht. Nadat die laatste een aantal langlopende schulden heeft omgezet in kapitaal, kan de nieuwe NV vertrekken met een kapitaal van 6,125 miljoen euro. De stad Lokeren moet de omvorming van vzw tot NV wel binnen de drie maanden goedkeuren. Ze heeft daarvoor tijd tot eind mei. De stad Lokeren heeft een vinger in de pap omdat het eigenaar is van het stadion op Daknam.



Lokeren is momenteel stevig in handen van de nu 85-jarige Roger Lambrecht. De club van het Waasland is één van de laatste prof clubs die nog niet beschikte over een commerciële exploitatievennootschap. De omvorming van vzw naar NV pookt wel de speculaties terug op omtrent de toekomst van de club na het verdwijnen van Roger Lambrecht. De aandelen van een NV verkopen is een stuk makkelijker dan een vzw verzilveren. De stad Lokeren heeft het dossier een eerste keer besproken op de gemeenteraad van 13 maart. Er wordt nu gezocht naar een juridische formule die de garantie biedt dat Sporting Lokeren en het stadion blijvend topvoetbal brengen.

Bij de omzetting van de structuur werd de jeugdwerking van Sporting Lokeren ingebracht in een nieuwe vzw. De omgevormde vzw beschikte over een balanstotaal van 18 miljoen euro. Het netto vermogen lag echter te laag om de omvorming af te werken. Vandaar dat de familie Lambrecht via drie vennootschappen 6,1 miljoen euro langlopende schuld heeft omgezet in kapitaal.