Nieuwkomer: Familie Winssinger herschikt vermogen

Winssinger Hotel
Binnenzicht van het Hotel Winssinger, nu de Galerie Paris-Beijing

De Brusselse familie Winssinger heeft haar vermogen gedeeltelijk herschikt binnen de nieuwe Belgische holding Sofobel. In die holding worden onder meer het Luxemburgse vehikel Sofolux ondergebracht. Sofobel kreeg een kapitaal mee van 18,27 miljoen euro. De familie Winssinger is verankerd in vastgoed. De herschikking rond Sofobel dateert van eind 2014 maar ze is nu pas bekend geworden. De familie komt in onze ranking binnen met een vermogen van 28 miljoen euro.



De naam Winssinger is in Brusselse vastgoedkringen vooral bekend via Philippe Winssinger, de oprichter van het vastgoedbureau DZT Winssinger. Dat bureau specialiseerde zich in eerste plaats in het waarderen van vastgoedprijzen en het bepalen van waarden bij grote vastgoedoperaties. Volgens sommigen was DZT daarin bijna de enige marktleider op de Brusselse vastgoedmarkt, zeker wanneer het ging om grote operaties. Enkele jaren terug ging DZT Winssinger op in een groter bureau DZT.

Het heeft de familie Winssinger alvast geen windeieren gelegd. Twee telgen zijn gedomicilieerd in het exclusieve stadje Verbier in Zwitserland, een familielid woont in Panama, een ander in het Franse Nyon en een laatste in de VS. U kan hier het verhaal van de familie lezen.