NIEUWKOMER: Families Demot en Houben stappen met Democo in Gents project Leopoldskazerne

De Limburgse groep Democo stapt samen met projectontwikkelaar Matexi in het renovatieproject van de Gentse Leopoldskazerne. Democo is in handen van de families Demot en Houben. Het bedrijf is verankerd in Limburg met een sterke vertegenwoordiging in Polen. De families Demot en Houben komen onze ranglijst binnen met een vermogen van 56 miljoen euro. Met Demot en Houben is Democo één van de laatste Limburgse familiaal gestructureerde bouwgroepen.



Democo koopt samen met Matexi van de familie Vande Vyvere de site van Leopoldskazerne op, althans dat deel dat niet wordt in gebruik genomen door de provincie Oost-Vlaanderen. Het geheel is 2 hectare groot waarvan een bebouwde oppervlakte van 34.500 m². De site ligt tussen de Gentse ring en de Kattenberg. Naast de werkplek voor het provinciepersoneel komen er tachtig appartementen en negen kleinere woningen, een café-restaurant, een kinderdagverblijf en een hotel. Tegen 2021 moet het project zijn afgewerkt.

De Provincie maakt zich sterk dat de hele site CO2-neutraal wordt. 70 procent van de nodige energie wordt ter plaatse opgewekt via geothermie uit de bodem, warmtepompen en zonnepanelen en zal hernieuwbaar zijn.