Nieuwkomers: Luc en Marc Hoflack en EcoFrost

EcoFrostDeze nieuwkomers zijn eigenlijks slechts halve nieuwkomers. De broers Luc en Marc Hoflack zijn al aanwezig in onze ranking. Samen met hun broers Patrick en Jacques en vader Michel Hoflack zijn ze eigenaar van de bedrijven Horafrost en Homifreez, specialist in de productie van diepvriesgroenten. Minder bekend is dat de broers Luc en Marc Hoflack in 2001 samen met de broers Pol en Dries Vervaeke het bedrijf EcoFrost hebben opgestart. De broers Dries en Pol Vervaeke brachten hun kennis aan als aardappelhandelaars. Pol Vervaeke is actief als CEO van het bedrijf terwijl Dries Vervaeke de aardappel handel verder zet. De broers Hoflack zijn dan weer specialisten in diepvriestechnieken maar niet actief in het bedrijf zelf. EcoFrost groeide uit tot specialist van diepvriesfrieten en aardappelspecialiteiten. Ecofrost heeft nu een nieuwe logistieke dochter opgericht: Sambre Sud Potato. Luc en Marc Hoflack komen in onze ranglijst afzonderlijk binnen met een vermogen van 74 miljoen euro. U leest hier hun verhaal.



EcoFrost ging van start als producent van diepvriesfrieten. En van het een komt het ander. Wanneer je aardappelen versnijdt tot frieten heb je altijd een deel uitval, doorgaans aardappelpuree. EcoFrost slaagde er in die puree te verwerken tot basisproduct van diepvrieskroketten en noisetten. Zo gaat er niets verloren in de agro-industrie.

De kinderen van Luc en Marc Hoflack hebben nu samen met de broers Vervaeke de Sambre Sud Potato opgericht. Deze logistieke dochter moet het voor Waalse landbouwers makkelijker maken hun aardappelen af te leveren.