Onassis-erfgenaam vecht scheiding in België uit

(Foto: Equnews.be)

Ze is 31 jaar, ze is een fervent paardenfanaat, ze is gedomicilieerd in Oud-Turnhout en ze vecht haar scheiding uit voor het Antwerpse Hof van Beroep. Haar naam: Athina Onassis. Ze is de enige kleindochter, en dus de enige rechtstreekse erfgename, van de Griekse miljardair-reder Aristoteles Onassis. En ze is het levend bewijs van de stelling dat geld niet (altijd) gelukkig maakt. Haar huidige vermogen wordt geschat rond de 700 miljoen dollar.Aristoteles Onassis met Jacqueline Kennedy op hun huwelijksdag in 1968.

Athina Onassis is de dochter van Christina Onassis en Thierry Roussel. De eerste is de enige dochter van Aristoteles Onassis. De tweede is een Franse industrieel en meteen ook de vierde echtgenoot van Christina Onassis. Hun huwelijk hield slechts 3 jaar stand, van 1984 tot 1987. Christina Onassis erfde 65 % van het vermogen van haar vader. Van de rest ging 26 miljoen dollar naar Jacqueline Kennedy, ooit gehuwd met de Griekse reder, en de rest naar een stichting op naam van de overleden zoon van Onassis.

“Als ik kon zou ik al het geld van Onassis verbranden.”

Christina Onassis heeft Thierry Roussel nooit echt vertrouwd. En dat in die mate dat ze haar familiefortuin onderbracht in een stichting op naam van haar dochter, buiten de handen van Roussel. Maar ook tot haar meerderjarigheid kon Athina niet aan het geld. Dat leidde tot heel wat juridische problemen met de Griekse beheerders van de stichting. De zaak eindigde in 1999 voor de rechtbank. In een schriftelijke verklaring stelde Athina daarbij dat ze “alles wat Grieks was, haatte”. In een later, zeldzaam, interview stelde ze dat al haar problemen te wijten waren aan de naam Onassis. “Als ik kon zou ik al het geld van Onassis verbranden.” aldus de erfgename.

Het zijn paarden die Athina Onassis naar België brengen. In 2002 komt ze als 17-jarige springruiter les volgen aan de paardrijschool van Nelson Pessoa in Fleurus. Ze leert er Alvaro De Miranda, bijgenaamd Doda, kennen waarmee ze in 2005 in het huwelijk treedt. Beiden worden mee eigenaar van de stoeterij in Fleurus. Ze kopen een villa in Oud-Turnhout van 2,4 miljoen euro.

In 2016 komt er een haar in de boter na aan slippertje van Doda. Maar het wordt voor Athina een duur haar. Het koppel blijkt gehuwd in gemeenschap van goederen. Daarmee kan Doda een belangrijk deel claimen van het fortuin van Athina. Vorig jaar werd de inboedel, de kunstcollectie en het wagenpark van de villa in Oud-Turnhout alvast al in onmin openbaar geveild.