Ontdek de duurste wagen ter wereld: “La Voiture Noire” van 19 miljoen dollar

Bugatti is er trots op. “La Voiture Noire” moet de duurste wagen zijn die ooit werd gelanceerd. Met enkele opties hangt er aan prijskaartje aan van 19 miljoen dollar of een slordige 16 miljoen euro. Het zwarte beest van Bugatti is geïnspireerd op de Bugatti Type 57SC Atlantic die in 1930 op de wereld werd losgelaten. Het eindresultaat is een verbluffend agressief zwart design model dat het midden houdt tussen een moderne Batmobile en het originele model. Van dat laatste werden er precies 4 gemaakt waarvan er nog drie bestaan.



Het Franse autobedrijf Bugatti stelt “La Voiture Noire” voor op het autosalon van Genève. De wagen met twee deuren bestaat voor een groot deel uit zwarte koolstofvezel. De 16 cilinder motor ontwikkelt 1.500 PK paardekracht. Het unieke model is genoemd naar Jean Bugatti, de zoon van Ettore Bugatti. Hij ontwikkelde de Atlantic en noemde die “La Voiture Noire”. Ergens tussen de twee wereldoorlogen in zag dat model het licht maar verdween het ook weer. Het nieuwe model wil de klassieke lijn combineren met nieuwe technologie. (Lees verder onder de foto)

De originele Bugatti Type 57SC Atlantic zoals voorgesteld in 1930 door Jean Bugatti.

Nog op het autosalon stelt Bugatti ook de “Chiron Sport 110 jaar Bugatti” voor, een eerbetoon aan de lange geschiedenis van het bedrijf. Hierbij mag enig chauvinisme niet ontbreken. De kleuren van de Franse vlag blauw wit en rood zijn zowel te vinden op de achtervleugel als in het interieur. De Chiron Sport kost 3 miljoen euro. Er worden er 20 van gemaakt.