Oprah snelt Weight Watchers ter hulp

OprahDe 61-jarige Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey heeft een participatie verworven van 10 procent in de marketing vermageringsgroep Weight Watchers International. De tv-actrice en producer gaat ook zetelen in de raad van bestuur van de dieetgroep. Weight Watchers is in handen van de Luxemburgse holding Artal die op haar beurt wordt gecontroleerd door de vroegere eigenaars van Tiense Suiker, de families Ullens de Schooten en Wittouck.

Oprah Winfrey zegt in een toelichting te geloven in het concept van Weight Watchers. Naar eigen zeggen heeft het concept haar ook geholpen in de strijd tegen de kilo’s, wat voor haar mee reden is om in het dieetbedrijf te investeren. Naast de tien procent participatie zou ze ook een optie hebben op nog eens 5 procent van de aandelen.

Weight Watchers kampt al langere tijd met tegenvallende resultaten. Mensen die willen diëten, maken meestal gebruik van apps en andere digitale alternatieven, anders dan het Weight Watchers-programma. Afgelopen boekjaar daalde de winst van de onderneming met meer dan 50 procent. Sinds januari verloor het bedrijf bijna driekwart aan beurswaarde.Maar beleggers lijken de investering van Oprah nu wel te kunnen waarderen. Het aandeel stond vandaag in de voorbeurshandel fors hoger.